zaterdag 25 april 2015

George ( Paul is dead )



Mensen met een beetje kennis van de populaire cultuur weten dat de echte Paul McCartney eind 1966 is overleden en vervangen door de huidige Paul McCartney. Wie dat niet gelooft moet zijn Beatles platen nog maar eens achterste voren draaien. Of google simpel "Paul is dead" en je wordt overspoelt met webpagina's en filmpjes op youtube over deze hoax. Zelfs Batman en Robin zijn er mee bezig geweest.

Wat geen hoax is maar waar niemand zich blijkbaar druk om maakt, is dat in diezelfde jaren zestig de echte Sjors vervangen is door een buurjongen genaamd George. Geen cryptische omschrijvingen en verborgen boodschappen in de tekeningen van Frans Piët Ook hoef je geen boek achterstevoren te lezen om erachter te komen hoe het zit.  Nee het gebeurde gewoon in plain sight, achterop weekblad Sjors 38 van 1964. Hier, kijk maar!

1964. Hello George, goodbye Sjors.


Hieronder;1938 ging Sjors even logeren ... 

Hoe zat het nou? Sjors was al in 1938 gaan logeren bij zijn oom. In het dorp aldaar maakte hij al snel nieuwe vriendjes en vormde een nieuwe rebellenclub. Hij ontmoette ook zijn toekomstige pleegouders, de kolonel en diens dochter Sally. Na de oorlog ruilde hij de rebellenclub in voor Sjimmie. En na vele avonturen krijgt hij pakweg een kwarteeuw later een brief van zijn ouders die vinden dat zijn logeerpartij nu wel lang genoeg heeft geduurd. Sjimmie huilt even, en stamelt wat in gebroken Nederlands maar gaat al snel verder met de roodharige robbedoes en zet Sjors op de boot. George de nieuwe Sjors alsof er niks veranderd is. Enkele jaren later stappen ze zelf uit het openbare leven en staan er 2 hippe gasten klaar om hun rol over te nemen.

De hippe sterrren in de jaren 70
Wie zijn dat nu eigenlijk, die Sjors en Sjimmie. Je fantasie slaat ervan op hol. Er is een link naar de popmuziek. Er zijn mensen die me wijzen op de overeenkomsten tussen  popsterren uit de jaren 70 en Sjimmie. Waarvan Michael Jackson de bekendste is,maar het zou ook Sly Stone kunnen zijn.

Sjimmie Sly Stone?
Maar we hebben het hier over Sjors.  Hij wisselt veel van kapsel. De ene keer rood haar, dan weer blond. Het vermoeden rijst dat we te maken hebben met... David Bowie.

George Bowie


2 opmerkingen:

  1. Maar wat is er eigenlijk met dat rossige ventje met de ijsmuts gebeurd? Door Jan Kruis verdronken in de haven van Schiermeeuwenoog? Daar is de onderste steen nog niet over gelicht.
    En waarom moest Perry Winkle zo halsoverkop terug naar huis? Ik mag een boon zijn als daar geen zakelijke motieven achter zaten.
    Moest uitgeverij Spaarnestad van zijn licentie af?
    En heeft het Amerikaanse syndicaat zich niet op het hoofd gekrabd toen Sjors later zijn blonde Beatrixpruik weer opzette?

    Vragen vragen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij gaan ons best doen al de geheimen voorgoed te ontsluieren. Maar geduld, want er moet ook nog gewerkt worden.

      Verwijderen