woensdag 12 augustus 2015

Kraaienhove (slot)

De laatste strookjes van het  Kraaienhove-feuilleton...

Nadat Lohmann stopte met de publicatie van de strip in het Parool ging hij verhalen maken voor Stripweekblad Pep. Voor de auteur niet alleen een ander ritme, maar ook voor de strip. De pagina's vielen op in de Pep doordat de pagina's rondom de plaatjes zwart waren. Een goede keus, want zo kwam het werk van Lohmann beter tot zijn recht.

De Pep was best dik in die tijd, en het feit dat een gedeelte van de pagina's  zwart-wit waren gaven het blad een volwassen magazine uitstraling. Helaas werd de strip van kleur voorzien toen Pep weer terugging naar 32 pagina's en het gehele blad in kleur werd gedrukt. Dit werd tevens het laatste verhaal in de Pep. Daarna werden de bewoners van Kraaienhove opnieuw dakloos ondanks hun mooi kasteeltje.

Wie meer wil weten over het illustere weekblad Pep raad ik de bestseller De Jaren Pep van Ger Apeldoorn aan. En wat betreft Kraaienhove. Er zijn op de tweedehands nog zat boekjes te vinden. Met name de uitgaven van Uitgeverij de Meulder van Kraaienhove zijn aan te raden.






EINDE van dit verhaal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten